Tuesday, May 19, 2009

Konsert SEARCH Di Awan Biruuu...Pheewiitt...

Pheewwiittttt.....Gua layan rock jugak beb...hihihi...ni sumer suami aku la beriya ajak gi tengok konsert Search..patutnye nak ajak abang long dia, tapi abang long x nak gi maka aku lah kena ikut...tiket pon last2 minute baru dapat..Aku layan jugak lagu2 Search ni tapi yang lagu rock betul2 tu x la tau sangat..pernah dengar jer hehehe...kalo yang slow rock tu aku layan...Tipuuu kalo korang tak tau lagu Search..tipu kalo korang tak pernah nyanyi lagu2 group ni...paling2 lagu Isabella mesti orang tau la..

Konsert Search di awan biru...hebat konsert ni buat kat awan tuu...hahaha...tapi kami bukan berada di atas awan...cuma di Stadium Pusat Bandar Jengka hehehe...aku suruh tunggu konsert kat KL jer kalo nak gi...tapi suami aku x sabar2 nak gi...dah alang2 balik Pahang, moh gi yang kat Jengka je katanya....Ooohhh gadis idaman ku..hanya engkau yang satuuu...(confirm korang pon tengah nyanyi sambung lagu nih hahaha)

Percubaan untuk membuat gaya Rock...tak rock langsung kitorang nih hahaha...masa nak pergi ke konsert, boleh suami aku kata..naper awak sediakan baju nih..bagilah baju rock2 sikit...amboiii...

Konsert pon bermula....Persembahan yang meletoppp...Berbaloi-baloi huhuhu

Yang korang kena tau :

1. aku diri kat bahagian tengah2...line depan adalah kipas susah mati (die hard fan) Search..terloncat2...aku takut tul la orang2 mcm ni..macam kena sampuk pon ada...

2. Orang sekeliling aku adalah sangat tertib...cuma nyanyi dan goyang2 kepala je..so aku adalah rasa selamat hehehe

3. Mamat depan aku dari mula sampai habis dia record konsert tu dengan hp dia.Security tak bagi bawak kamera, tapi orang sumer sibuk ngan hp x per...

4. Konsert patut start kol 9.00pm..tapi kena menunggu sampai kol 9.40pm!

5. Yang ditunggu-tunggu adalah Search tapi yang terpacul si Nabila Huda anak Amy Search...sajer nak melayan orang sementara tunggu orang masuk...pas tu dah siap kata mempersembahkan Searchhh....pastu tak muncul2 gak...tunggu lagi nih..selang beberapa minit dia kuar balik minta maaf kata sebenarnya tengah tunggu orang masuk lagi...hihihi...kali ni pastu baru lah Search kuar dan konsert bermula

6. Orang belakang2 jerit Amyyy...I love Nabilaaa...apakah???

7. Dekat luar stadium ada pasar malam...so aku perasan ada makcik2 yang tengok konsert tu..may be lepas beli sayur singgah jap tengok konsert hahaha...

8. Kaki aku masa konsert tak rasa letih...lepas habis jer nak balik...kaki aku sakit sebab diri lama hahaha...ye lah menampung berat yg lamakan :P

9. Selalu Amy buat pheewwiitt....tapi hari tu lebih banyak bunyi Auuuuwww...bukan bunyi awww ala2 mak nyah...ni auuuuuuuuuuuuuuuuuu....(mesti korang ikut muncung mulut hhihihi)

10. Best giler tengok performance diaorang...sangat hebatttt...2 thumbs up...

11. Banyak giler rama-rama rupanya kat Jengka ni yer...geli lak aku bila terbang2 banyak sangat..besar2 lak tu..tak tau datang dari mana...may be sebab attraction lampu2 tu kot...

12. Kamera ngan air tak leh bawak masuk...suami aku kena simpan kamera semula kat keter...huhuhu kiciwa...sangat tidak patut la...salah ke nak amek gambar? bukan nak jual pon..sajer untuk kenangan sendiri..Lain kali kalo tak bagi, bagitau annouce awal2..kot orang parking jauh..ko ingat orang nak menapak pergi kat keter balik ker??spoil mood betul masa nak masuk tu...


Oklah panjang berjela dah...cian korang kena baca..pas abis konsert, kitorang balik Temerloh umah PIL aku...bestnyee :)

4 comments:

shibam.blogspot.com said...

ok ok, cemburu siottt, akak nak gi nengok nanti kat KL punye tapi Mr.R tak nak lah pulak, akan ku usahakan jugak nanti. Kalau akak yang ada malam tu, for sure akak di barisan depan yang macam naik hantu tu lah, ha ha ha

weeda said...

yer kak..saya rasa kalo saya tau sumer lagu2 rock tu saya pon dok layannn huhuhu

nOhAno said...

perghh.. best giler konsert Search.. noha kalu kt KL pn teringin nk gi.. jom gi ramei2 yokkk
mmg biasanye org2 yg jaga kt konsert, bouncer2 tu mmg kerek2, kekdg tali pinggang pn dia x bg pakai masuk konsert.. over jek...

weeda said...

memang pon...macam bagus jerk...Siap kata..kamera pergi hantar balik kat keter tak pon bagi saya je bateri tu, saya simpan, kamera akak nak bawak masuk..masuk la...ntah pape jer..nasib bila nampak Amy mood tu dah ok hihihi..