Tuesday, July 7, 2009

Ini barulah Kafe namanyerrrr....

Salam readers...Hari ni aku ngan kawan2 yang lain lunch kat kafe kolej ni jer...Kalau sebelum ni dalam setahun adalah 4 ke 5 kali turun makan tak pon bungkus kat kafe kolej ni...lama2 tak ada hati dah nak turun sebab kafe tu macam tak terurus...makanan pon x cedap dan yang penting tak menjaga kebersihan! Bila kami nak order untuk meeting pon satu masalah pulak...Dari dulu kami tunggu2 bilalah kafe ni nak ok...senang kami nak makan...Dah lah opis kat hujung dunia ni kan...huhuhu...

So semalam petang Kak Su ajak turun beli kuih untuk buka poser...Aku ingat kafe tu tak bukak lagi..rupanya dah bukak..ye lah student pon baru start sem barukan...tu sebab la cepat diaorang siapkan kot...Bila turun kat kefe, mak aiii lain giler...Aku ngan Kak Su macam orang jakun jer hahaha...Yer lah bayangkan selama ni kat situ adalah sangat buruk dan ada macam2 bau yang tidak enak...Sekali turun semalam memang lain sangat2...kafe dah cantik dan bersih jer...Cuma dapur lom siap katanya...

Dan dan Kak Su ajak lunch kat kafe kolej hari nih....Siap pakat hari nih x yah ganti poser...So Kak Su yang bersalah aku tak poser hari nih hahaha....sukati nak salahkan orang huhuhu...Tak per Kak Su, nanti kita ganti lusa yer...esok pon tak leh sebab nak makan2 ngan Kak Linda...lama tak jumpa dia sebab dia berkursus..macam2 citer nak cerita dan diceritakan hehehe...

So pada sesaper yang tau kolej apa aku maksudkan ni...opis aku kat bangunan kolej ni la...memang korang pon akan terkejut kalo dah biasa tengok kafe lama yang hampeh tu....


See...pada aku dah cukup baik la kafe macam ni...tau la korang selalu makan tempat lagi cantikkan huhuhu...Terkejut tak? terkejut laaaaa weh....ciannye aku...Hahaha...Semoga management baru ni dapat manage dengan okay :)



p/s: Adalah risau sebab akan selalu lunch di kafe plak :P

6 comments:

shibam.blogspot.com said...

barulah kena dengan opis dan orang orang yang cantiks glemers kat kolej tu, lelebih lagi staff PHI nunnnnnn

weeda said...

yang penting..."industri" datang pon x la malu bonarr kannn...kata PHI kan huhuhu..student pon mesti lebih rasa happy..semoga lebih banyak perubahan yg lebih baik...bila la masalah parking lak nak setel :P

yuyee cap limau said...

kak nie kat kri mas ker??ha ha ha.naik sem nie wajib jumpe kak ngn kak shibam,belanje kak..hehe

weeda said...

yer...percayalah Yuyee ni kafe kat KKM tu hehehe...balik sini bgtau la..kita dating2 kat kafe baru ni kay!

Sue Vogue said...

hehehe...takpe Ida, sok kita posa ye..sekurang-kurangnya dpt turunkan lemak2 yg telah ditambah kt kafe 2 hari berturut-turut nih..

weeda said...

huhuhu lelemak saya dah tepu laaa..poser 1 hari x der kurangnye pon hihihi :P