Thursday, December 3, 2009

Ouchhh...sakitnyeee :(

model adalah sumber google...penulis tidak secantik ini hihihihi

Salam...hari ni bangun pagi jer rasa x best je dalam mulut ni...tak pasti sakit gigi ke gusi ekk..tapi yang pasti rasa tak best...pergi keje macam biasa...dekat opis da mula terasa lagi sakit...nak telan air liur pon da rasa sakit...nak cakap pon macam x leh jer...nak buat keje pon x leh..nak pikir pon x leh dah...yang tau..sakit..sakit..sakit..

Memula ingat nak biar jer dulu...kot2 nanti ok...tapi oleh sebab dah sakit sangat, terus kuar opis...aku gi pusat kesihatan...Aku ni sebenarnyer takut ngan doktor gigi huhuhu..badan je beso...ngan doktor gigi pon takut hihihi...masa dolu2, satu family aku ada gi cek gigi kat satu klinik ni...dalam sebulan mesti sumer gi cek la..aku sorang jer tak ikut, takut punya pasal...tu sebab gigi aku buruk huhuhu...sampai dah jadi bini orang ni pon..sebenarnye aku masih takut je kalo dengar orang sakit2 gigi nih..lagi2 nak jumpa doktor gigi :P

So tadi...sebab dah tak tertahan sangat...aku beranikan jugak jumpa doktor..kalo korang kata alaaa nak cek gigi pon takut...yerrr aku memang takutttt okayyyy...huhuhu...dalam kepala ni dah terbayang2 doktor gigi yang pakai face mask, pegang alat2 nak cabut gigi..pastu kena baring kat kusi yang kita kena dongak sambil nganga mulut tu kan huhuhu..negerinyeeee pada aku hahaha...

Tadi masa nak daftar, patutnye kena buat appointement dulu kalo nak jumpa doktor...aku cakap kat budak kaunter tu...kalo tengah sakit pon kena buat appointment ker?? Owhhhh tengah sakit ke ni?? (budak ni jawab sambil sengih2)aku rasa nak lempang pon ada budak tu...huhuhu..emosi tak satabil sebab tahan sakit...nasib baik ada doktor, so terus doktor cek....gila berdebar aku masuk bilik tu wehhh...rasa nak cabut lari pon ada hahaha...
Nasib baik gusi bengkak je doktor kata...kalo selalu sakit baru kena cabut..CABUTTT????..owhhhh takutnyeeee huhuhu..budak kecik pon lagi berani dari aku kan hahaha....

Sampai umah..makan ubat, terus tidooo...bangun2 rasa kurang sket bisa...tapi sampai sekarang masih rasa bengkak2nyer...aduhhhh...tak suka...tak suka...tak sukaaaaaa...cepatlah baik...tak nak jumpa doktor gigi tu lagi :(

4 comments:

Diarihatiku1976 said...

ala ciannya.. akak tak suke sakit gigi.. seumur hidup pernah sekali sakit gigi coz berlubang... adusss menci kan...

weeda said...

yer kak...bila sakit gigi..otomatik sumer sakit..kepala ngan hati pon sakit hihihi...orang yang cabut dan wat crowning tu lagi seksa tahan sakit agaknyekan :)

Putri Essie said...

ciannya die...mmg bila sakit gigi sume pun jd sakit...terutama hati le...jgn de yg wt silap...hehehee...mcm sy lg la, sj cari penyakit...sakit gigi dh rutin idup...hehehe...benci je jumpa dentist skrg nie...huhuhu

weeda said...

tu la nurul..tak dapat aku bayangkan kesakitan ko..sabar je la ye...ida sakit sket dah x tahan...kalo nurul lagilah sakit..tapi x pe, nanti cantik dah gigi ko..gigi aku memang berterabur hahaha