Tuesday, December 8, 2009

SURPRISE from POCHUE!


Salam kengkawan....kalo sesaper yang mengikuti belog ini dan kenal akan diriku ini...mesti tau bahawa adik aku si Nadiah aka N aka Pochue itu kini tengah belajar kat UK kan...sepatutnyer hujung tahun depan baru dia balik ke sini untuk sambung semula pengajiannyer kat IPBA tu...So kami semua disini tak lah mengharap Pochue balik ke Malaysia dalam 2 tahun ini diatas sebab faktor kewangan terutamanya...maklumlah family kami bukan jenis orang yang senang2...ada orang pergi UK setakat nak shopping jer kan hehehe...

Tapi semalam masa aku di opis, mak aku call dan bagitau ada orang nak jumpa aku..Pelik juga saperlah datang umah nak jumpa aku...tak pernah2 pulak...sekali bila cakap telepon tu terdengar suara adik aku si Pochue ni....Laaa rupa-rupanya dia dah balik sini daaa...Sajer nak wat surprise...Tak sangka Pochue balik pulak...dia tengah cuti sem sampai pertengah Januari tahun depan...so bulan depan dia fly balik ke UK tu....

Pochue adalah bawa balik sedikit buah tangan untuk family dan kawan2...thank you Pochue...memang satu kejutan untuk kami sekeluarga bila dia balik tetiba semalam...kalo tetiba balik umah dari IPBA kat Bangsar tu tak lah terkejut sangat....ini tetiba balik dari UK memanglah terkejut...hehehe

Alhamdulillah Pochue sihat tapi makin kurus lak adik aku sorang ni...bagus Pochue...tapi janganlah sampai tak makan sebab nak save duit okay...Pochue ni siap buat part time jadi cleaner kat hospital...Yang penting utamakan pelajaran tu ok..nanti dah jadi Teacher boleh bagi tuisyen free kat anak2 Angah yer...Anak2???? sorang pon x de lagi daaa huhuhu :P

So nampaknyer kena plan sesuatu untuk adik2 aku nih...sejak cuti sekolah ni aku pon tak bawa lagi adik2 aku jalan2...suami aku manjang sibuknyer...tengoklah nanti nak jalan2 satu family...kena buat bajet la nampaknyer hehehe...

2 comments:

Shibam Jelita said...

ye ke pochue dah kurus dari biasa, weeda jom jadi part time cleaner kat equatorial, kita kemas bilik dan angkat tilam2 yang berat tu, mesti kita pun kurus, nak takkk?

weeda said...

sangat carutsss hokay hihihi...kalo ko nak belanja dim sum kat equatorial aku nak la hahahaha :)