Tuesday, December 29, 2009

wet world!!!!!! di rumah sendiri!

Haaa tajuk tu aku amek dari FB Huda, adik ipar aku...Kejadian berlaku hari Sabtu lepas...sebelum ni kalo citer banjir2 kat Pahang, alhamdulillah area umah kami masih selamat lagi...tapi tak disangka2 lak air leh naik hari sabtu lepas...suami aku kata 1st time air naik macam ni kat umah...bukan sikit2...kalo tengok gambar pon dah risau dan takut inikan pulak diaorang yang kat sana..sebab time banjir ni aku dah balik...

Masa 1st aku tau bila suami aku msg "rumah pahang naik air, 2 keter tenggelam"....punyerlah terkejut aku...aku dah bayangkan keter walid ngan viva tu tenggelam...dah tu umah mesti air masuk dah tinggi kan...aku terus call suami aku, tanya family camner sumer..nak balik sana tak...dia kata tak balik...sebab air tu naik dengan sangat cepat pastu surut dah...

Abang Long ngan Kak Yanti tengah tengok keter diaorang...tak dapat diselamatkan sebab air naik dengan sangat cepat

Keter Viva ngan kete walid jer sempat alih

Kereta makcik aku turut jadi mangsa, kebetulan Mak Anjang dan Nenek singgah solat jap kat umah

macam laut dah depan umah

Ibu tengah berkemas...ada sedara kami datang tolong kemas juga

Ni aku tepek balik view depan umah yang aku citer kat sini.

Ni pon tepek balik kerusi kat luar yang kami selalu lepak2...kecik lagi Darwisy anak buah aku time nih :)

Ni lak lepas banjir kilat tu...punyer berat kusi tu abih tergolek sumer

Nasib keter2 tu sumer boleh start semula...cuma umah je la teruk kena kemas sebab air masuk dalam umah kan...Nasib baik tak de kejadian lebih buruk...Hope lepas ni umah kami tak naik air lagi macam nih..gambar2 nih sumer ihsan dari FB Tiqah, adik ipar aku...gambar selebihnye leh tengok kat FB aku ok


P/s: Aku kalo banjir2 ni agak fobia la...sebab sejarah2 ngan banjir ni wat aku takut jer...pernah sekali aku terperangkap dalam keter masa banjir...dah lah masa tu drive sorang2 waktu malam...sejak dari kejadian tu nak drive tengah hujan lebat pon aku dah takut...bukan nak ngada2 tapi kalo orang dah lalui pengalaman tu paham lah kot...maybe leh wat satu entry pasal ni jugak huhuhu...

4 comments:

Putri Essie said...

Sy pun tkt banjir...br minggu lepas... lalu dpn shell yg dkt masjid jamek bangi 2...time ujan lebat kat area 2 nek air...2 pun dh rs gayatnya...manakan tidaknya...elok je lalu kat citu...dgr enjin kete dh nk mati...blub..blub...men2 minyak sib bek lepas...kalo x..mau kne overhaul...huhu...

weeda said...

nurullll....nasib ko lepas...ida penah tersangkut dalam keter ok! drive sorang2 waktu malam...siap orang ramai tolong tolak keter...bukak pintu keter, abis sumer air masuk..mmg keter x leh start dah! huh mmg kenangan pahit sampai trauma ngan hujan ok!serius!

Diarihatiku1976 said...

wah.. main banjir le ekk... best-best.. tapi mesti byk cacing time tu kan????

weeda said...

huhuhu ntah lah kak sebab kita x ada kat sana masa banjir tu...ingat nak balik minggu ni tapi suami kita lak tak leh kompomkan lagi