Tuesday, December 22, 2009

Pergi Melaka

Salam kengkawan...18-20 disember yang lepas, aku ada program opis kat Melaka...so kami satu family ke Melaka hari Jumaat tu...plan awalnya kami kuar awal nak singgah Alor Gajah dulu nak jumpa kawan aku si Roha...tapi dia sibuk lak tak ada di rumah sebab esoknya kebetulan memang dia jemput besday party anak dia...so plan tak jadi, kitorang gi bandar Melaka jer...

Last aku gi sini time aku kecik2 dulu kot....so now aku bawak lah adik2 aku plak...tengok Bangunan A'Famosa, beca dan jalan2 di Dataran Pahlawan tu...Pochue dah jadi cikgu sejarah time ni bagitau adik2 aku hehehe....ni 1st time untuk Danial dan Diana kat sini...Lepas dah lunch sumer baru kami gerak ke A'Famosa Resort tempat program opis aku diadakan...

Pada mulanya, ikutkan yang pergi Melaka ni hanya aku dan suami...pas tu bila tau bilik yang aku dapat tu ada 2 queen bed, aku ajaklah sekali emak dan adik2 aku...lagipon start diaorang cuti sekolah, aku tak bawak lagi jalan2...Aku bagitau dan ajak emak aku gi sekali ni pon sehari sebelum jer..mak aku ni susah sket nak diajak bejalan hehehe

Untuk 3 hari tu kami stay kat Beverly Hill's Condo... Diana ngan Danial ni memang tak sabar2 nak mandi pool...Oleh kerana kami sampai pon cuaca dah hujan, diaorang mandi dalam bath up je hahaha...kesiannyer adik2 aku...nampak sangat diaorang sangat excited and happy :) Masa nak gi nih, emak aku dah siap bawak bantal dan selimut lebih...makanan pon dah bawak untuk stok 3 hari...walopun ada 2 katil queen, tapi biliknya 1 jer, katil sebelah2...so tak kisahlah leh jer tido memana sebab bilik tu besar...Tapi dah rezeki emak dan adik2 aku, dapat jugak extra 1 bilik sebab ada orang yang tak dapat datang program ni...so 1 bilik untuk family aku, aku ngan suami 1 bilik lain...dan rezeki Pochue jugak lah sebab tetiba balik dari UK dapat join Angah dia nih hehehe...so time aku meeting, family aku wat hal masing2 jer la...

1st day hari Jumaat tu lepas dah dinner..bermulalah program kami nih...mood masih happy2 lagi...maklumlah 1st time pejabat kami dapat kuar gini...dah plan2 dari dulu asyik tak jadi jer..akhirnya jadi jugak hehehe...

Before balik bilik, sempat amek gambar reramai dulu...now deco sumer krismas nyer deco...sebab krismas da dekatkan...tu santa clause pakai topi jer...kostum dia x pakai dah sebab dah habis bertugas Hahaha!

Okay aku citer pendek2 jer...ni baru 1st day...nanti aku sambung citer lagi ek :)


4 comments:

Shibam Jelita said...

best best best, tahun depan ada lagi tak? kuang kuang kuang

weeda said...

ntah la...huhuhu :P

Putri Essie said...

nk nyibuk jgk...mcm best jerk...nk join jg boley...hehehe...

weeda said...

huhuhu tu lah nurul nnt kita tunggu yang besarnyer ye..ni family PHI dulu..mana tau nanti leh gi reramai...lagi macam2 aktiviti leh plan kan :)