Thursday, August 13, 2009

Jom Tengok Lain plak!

Okay dari tempat gajah tu..kami ke Deer land plak..tempat ni tak jauh jugak dari tempat tadi..tapi kena naik kete jugak la..lalu dalam2 hutan tu....tak silap masuk kena bayar rm5

Masuk je tempat tu yang ala2 dalam hutan..eh bukan ala2..memang hutan pon hehe..banyak giler okay rusa dalam tu..pastu kami dapat bagi makan rusa2 ni...Kalo rusa ni nampak orang pegang bakul..dia kejar la nanti huhuhu...This is my Dear with the deers..sebut betul2 ek hehehe...

Rusa2 ni kalo aku tak pegang Ubi tu diaorang tak nak datang pon kat aku... at last dapat juga bagi rusa2 ni makan...dan ni 1st time aku tengok dan pegang rusa depan mata :)

Kat DeerLand tu bukan ada rusa jer...Ada Ostrich leh bagi makan daun petai...besar giler burung ni...macam2 binatang ada..aku nak sebut pon aku tak reti...tengok macam ayam tapi macam burung..Diaorang pon tak der plak letak sign bagitau tu binatang apa...tapi macam2 la...yang tak penah tengok pon ada...so sesaper nak datang bawak anak2 selain tengok kat zoo leh la..hari tu pon ada rombongan sekolah ngan budak tadika :)

Dan yang last before balik..kami tangkap gambar ngan Bear nama Muda...tak bukan Imuda okay hehehe...tengok tangan dia..Tu kalo dia lepuk amek laaa..Tapi oleh kerana Muda asyik makan je..dia tak kesah orang pegang2 dia..Dia makan naget ngan madu sambil sengih2 jer orang amek gambar ngan dia hehe..Jangan riso si Muda ni dah jinak..leh pelok lagi kalo nak :P

Okay tu je lah kisahnya..macam biasalah dah lepas2 baru aku masuk kat blog ni kan hehehe...lepas abis program tu barulah kami balik kampung kat Temerloh hari tu :)

4 comments:

Cik Adik Manis Anne said...

menakutkan btol gambo akak dgn Bear Muda tu..mane tau hangin dia xbaik, silap² dia bg penampor..hhihihihi..

weeda said...

Si Muda tu jinak katanya..Mood dia tgh okay tu sebab sebelah tu ada orang bagi makan..dia baling2 naget tu..so Muda tu makan je kejenyer hahaha...tapi ye jugakkan kalo dia penampor masuk paper dah aku :P

Anonymous said...

WOAHHHH HEBAT WEEDA..SGT BRANI TANGKAP GAMBAR BERSAMA BERUANG HITAM TU..OH TAKUT SEKALI kish tgk!!!!

P/S:- MY DEAR WIT DEERS...HEHEHEHE

weeda said...

kira gambar tu aksi berani aku la ekk korang tegur2 hehehe...ntah la masa tu rasa ok jer hihihi..ala Kish bear tu dah jinak laaa..orang pelok2 lagi..kira ok la aku dok sebelah dia je..pegang pon sket2 jer hehehe :P