Tuesday, August 18, 2009

Batuk oh batuk...

Salam kawan2...Sekarang ni hari2 orang bercerita pasal H1N1 kan...risau juga sebab hari2 ada je rekod kematian...Kan antara simpton H1N1 adalah batuk dan selesema...Dan aku adalah sudah batuk masuk minggu ke 3 tapi tak baik2 jugak...Sampai ubat dah habis, pergi lagi ke klinik amek ubat baru...tapi Dr kata batuk biasa cuma memang akan lambat baik..dia suruh minum air banyak2 dan habiskan ubat antibiotik...Eee x suka tul la makan ubat2 nih...nasib baik demam dan selesema aku dah okay..cuma batuk ni je degil sangat2...Air pon berbotol2 dah aku minum :(

So aku kalo batuk, cover jer ngan sapu tangan tak la pakai face mask ni lagi...sebab rasa x selesa...Dah lah kat opis ni ada orang2 yang berisiko tinggi untuk dijangkiti macam ibu mengandung dan orang obes...Kat umah pon Mak aku bising naper batuk x baik2..takut jangkit ngan adik2 plak...haaiii macamana nak jawab? ubat dah makan....air sejuk x minum...tapi batuk ni x nak baik2 jugak...tapi ubat batuk tu aku x makan masa siang..ngantukkk nanti camana nak kejer...Kalo terdengar kawan2 aku batuk kat opis ni, rasa besalah lak aku...aku ke yang jangkitkan diaorang ? oh tidaakkk....

Semoga aku cepat sembuh...nanti dah nak puasa Sabtu nih...lagi susah sebab tekak kering tapi tak leh minum...aku pon dah tak larat dah ngan batuk2 ni :(


3 ninja :P

6 comments:

Shibam Jelita said...

ha ha ha, comeynyeeeeeeee

Anonymous said...

BATUK OHHH BATUK..SILA JAUHKAN DIRI ANDA DARI KAWAN2 SAYE OK...SEMOGA KAWAN SAYE SI WEEDA CEPAT SEMBUH HENDAKNYER..AMIN...

FROM:-SITIAKISH..

HEHEHE :P OVER OHH SILAP TULIS FROM2 LAGIK

weeda said...

Shiba - memang kitakan comel2 hahaha

Akish - TQ Kish..aku da bgtau si batuk pesanan ko hehehe :P

NISREEFA said...

memang la nie kalu batuk memang lambat nak elok.. kao tak cuba minum air asam jawa ker?? try la minum mana tau blh elok kan..

kak ngah said...

keh keh keh
sempat lagi bergambar ala2 ninja tuh...
tok ma darwisy ari tu pun batuk jugak.. dalam umah pun pakai mask..

weeda said...

Kak Ima - a'ah x try plak air asam jawa..org kata madu pon bagus ek :)

Kak Ngah - tu la..hari tu balik Pahang pon terbatuk2..ibu jangkit ke?hehehe :P