Friday, January 29, 2010

Dear Diary...

Tadi suami aku call suruh cari barang...so bila dah cari2 tu, macam2 khazanah lama lah jumpa...tetiber nampak diari lama aku ni...diari yang menyimpan kisah suka duka aku hehehe...Dulu, aku memang suka menulis diari..1st diary aku ntah mana masa sekolah rendah..siap ada mangga dan kunci yang comel lagi..hehehe...Dan yang dekat gambar tu, Diari yang berwarna hijau sejak dari tahun 1999 hingga 2002...Diari biru pulak sambungan dari diari yang bewarna hijau tu, tahun 2002-2005...lepas tu aku pon tak ada diari dah....

Bila baca2 balik...terimbau2 kisah masa zaman sekolah, zaman study di uitm dan macam2 kisah la....kisah sedih dan gembira..tetiber aku ternangis dan ketawa bila baca balik kisah yang sedih dan gembira dalam diari aku nih...teremosi lak malam2 nih...huhuhu

Rindu lak rasa...rindu pada mereka-mereka yang pernah hadir dalam hidup aku...rindu Arwah Abah...Arwah Atok...rindu rumah Ampang...rindu kawan2 sekolah...rindu kawan2 itm...rindu kucing2 aku yang sekarang sekor pon dah tak ada..rindu semua-semualah...rinduuuuunyeee :(

Tapi tu lah...dalam hidup ni..setiap kita ada kisah dan memori sendiri yang jadi kenangan hidupkan? aku rasa ralat sket la...kenapa banyak yang aku tak tulis...kenapa aku stop tulis diari...dan sekarang aku ada blog, tapi blog tak sama ngan diari...blog ni sket je apa yang leh citer...tapi kalo dalam diari memang coretan dari dalam hati...apa yang dirasa jauh di sudut hati ni...cewahhh...tu sebab diari ni sangat rahsia...P&C okay! huhuhu :P

Papepon Alhamdulillah sangat dengan apa yang ada sekarang..kekadang tak sangka pon dengan apa yang dah ada sekarang..Memang betul, setiap apa yang berlaku tu mesti ada hikmah yang kita tak tau untuk masa akan datangkan...life must go on...sampai masa, kita lak yang dalam sejarah :)

7 comments:

touyakaruma said...

Ak dulu suka gak tulis diari , tapi sekarang tulis blog

weeda said...

ye la sekarang dah maju...hhehehe :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

huhuhu!


dulu ada gak tulis diary.

p xtahu letak kat ane dah~

nasa said...

huhu..sama..N pun ada simpan diary lama2 masa kecik2 dulu.. =) cuma skrg ni,kdg2 je laa tulis diary..huhu..

*dulu suka nk curi2 baca diary angah,tp xbuat pun..hehe.. :p

weeda said...

miss lolly - huhuhu nanti kalo ada org terbaca..kantoi lak :P


Pochue - Pochueeee adakah pernah baca diari Angah???Oooo ada niat nak curi2 baca yeee...kalo nampak N baca memang Angah mengamuk bertukar jadi Singa hokay! huhuhu :P

Diarihatiku1976 said...

dulu ada gak tulis diary....tapi tu ler.. blog ni takleh rahsia sgt.. ramai yg membaca dan tahu citer kita ekk.. pastu ngumpat...

weeda said...

kak Ina - Yer la kak, tu sebab tak leh nak tulis sukati je..kekadang orang mengata nantikan, tak pon sampai2kan, dah lain lak citernyer..padahal blog kita, sukati kita hihihi