Thursday, February 11, 2010

Aku dan Citer Korea dan Citer Kolej Dolu2

Sekarang ni kalo baca blog kengkawan..ramai tul yang tengah giler tengok citer Korea...Aku minat jugak tapi ntah la, may be sebab malas nak duduk mengadap citer yang panjangkan hehehe...lagipon selalu tido awal..kol 10pm je mata dah beratttt je...so agak malas nak layan dvd or tgk kat laptop nih

Teringat pulak masa aku study dulu...tak silap aku tahun 2003, masa tu la rasanya citer korea macam hot sangat...last sekali yang aku ingat citer Meteor Garden ngan Winter Sonata...Time tu aku dok kolej...kalo petang2 bila citer korea start...kalo ada 2 citer nih dengan citer The Ugly Betty tu, confirm bilik TV penuh! penuh sampai orang terjenguk2 dari luar hehehe...Tapi aku kekadang je gi tengok sebab ramai sangat...Lepas tu, kalo tengah ada kelas, member2 yang memang kaki follow citer nih cepat2 nak balik kolej sebab nak tengok citer tu ...memori sungguh :)

Bila teringat kisah di kolej, maklumlah baru baca diari lamakan hehehe...ada satu hari tu masa aku dah part 6...aku bosan sangat...aku ngan member2 aku ni bilik lain2...cuma Roha je sama bilik ngan aku...tapi hari yang aku nak citer ni...si Roha tak ada...dia keluar dating...pastu aku turun gi pulak kat bilik Padel ngan Heny...diaorang pon kuar dating...So aku gi pulak bilik member aku lagi sorang si Ain...Ain ni bilik dia bangunan lain...jauh sket la bejalan tu...ponnn Ain tak ada...aku terus call Ain tanya dia kat mana...dia kata dia kat luar ngan kawan2 kelas dia...ok x pe la...Pastu aku call Mak aku jap borak2...masa tu adik aku baby lagi..rinduuu je nak balik umah...

Bosan2 aku gi la bilik TV blok 1...citer bosan...Aku pergi pulak Bilik TV kat Blok 2...Duduk jap, rasa bosan jugak... pastu aku gi Bilik TV kat Blok 3...Haaaa nasib ada 3 blok jer hehehehe....memang kebosanan tahap melampau ditambah perut rasa lapar...dari tak rajin gi bilik TV...habis satu malam tiga2 bilik aku pergi!

Pastu aku balik ke bilik aku semula...patutnye ada 8 orang dalam bilik tu ada campur ngan junior2...tapi sorang pon tak ada malam tu...Pastu tetiber aku rasa sedih sangat...rasa lonely sangat2...sedih semua kawan2 gi dating, aku tak ada pakwe pon nak dating ye jugak hahaha...sedih kawan2 pon sumer keluar...Aku tak tau la apsal aku sedih2 sangat malam tu...may be sebab masa tu ada macam2 problem kot...tensen pon ye rasanye..

Pastu, tengah sedih2 tu kawan aku si Ain call balik...dia tanya dah makan belum? Tetiber aku nangis cakap kat Ain...Aku lapar...sorang pon tak adaaaa...aku cari Roha, Padel ngan Heny diaorang gi dating...pastu aku nangis huhuhu...Pastu Ain cakap, jap lagi dia balik..jom gi makan...Aku pon siap2 la tunggu Ain...Bila dia dah sampai kolej, aku ikut dia gi makan...lepas tu ada lah keluar ngan dia...

Lepas tu lagi...bila dah balik makan ngan Ain, balik kolej je Padel, Heny ngan Roha pon dah balik...pastu dok borak sama2 sampai pagi...Hehehehe...Dari sedih2 kena tinggal, pastu happy2 balik...huhuhu...Memang aku pon tak leh lupa malam tu...emosi terlebih sudah!

Dan....malam ni, aku nak jumpa diaorang!!! Rindunyeeee...rasa dah lama betul aku tak keluar malam ngan kengkawan...selalu keluar mesti ngan suami tak pon mak ngan adik2 aku...rasa macam tak biasa lak huhuhu...tapi suami aku dah bagi green light..Yahooo!

No comments: