Thursday, October 22, 2009

Pergi Rumah Limas, Danga Bay JB

Salam readers...sebenarnya aku adalah agak malas nak update ini belog...tapi tu lah..bila kita dah suka berbelog ni...baca2 blog orang, blog sendiri tak ada citer...rasa tak best plak hehehe

Makanya....aku citer apa aku buat last weekend la yer...Last weekend adalah sangat penat okay...Aku rasa start dari 1st week raya tu...memang aku tak der dok rehat2 kat umah...rasanya korang pon macam tu kot...

So last week kira minggu last untuk kita berhari raya...So Sabtu lepas, aku ikut suami aku ke Johor Bharu...Bangun di subuh hari dan perjalanan seperti biasa konvoi beramai2 dengan geng2 kelab keter dia...memula gi umah kawan dia tunang, pas tu ikut plak rombongan ke belah pompuan...petang ada lah jalan2 sket...pastu tumpang umah kawan untuk bersiap2 ke aktiviti utama kelab iaitu open house raya...dengar macam biasa je...tapi sebab destinasi tu jauh2..so memang meletihkan walopun aku bukan driver hehehe....dah lah satu hari perjalanan plak tu...dengan cuaca hari tu sangat panas dan terik lagilah buat badan rasa letih...

Malam tu ahli2 kelab kereta savvy berkumpul kat Rumah Limas, Danga Bay kat JB...memang meriah sebab ahli2 kelab dapat berkumpul...member2 dari KL, Johor dan Singapura pon ada malam tu...

Antara hidangan malam tu ada nasi minyak, lemang, lontong, mee hoon sup, kuih2, buah dan air...Aku makan nasi sket je...sebab malam tu rasa dah letih...nak makan pon x der mood...rasa rugi sebab dah bayar mahal tapi tak leh nak makan ikut apa yang kita dah bayar hehehe

Ni the guys makan kat luar...konsep kat sini menarik jugak sebab ala2 umah kampung...ada yang makan kat dalam jugak...malam tu ada Salleh Yakob jugak tapi untuk function yang depan rumah kitorang la hehehe..kitorang tumpang tengok jer :)

Tengah amek makanan...

Dah makan2 dan borak...sebelum balik amek gambar ramai2...ini pon tak semua ada...cuba teka mana aku???Yang paling besar tu aku la...sila jangan buat2 tak nampak

Dah gaya ketua kampung pon ada hehehe....

Deretan kereta Savvy malam tu...ntah berapa puluh keter ntah...malas lak nak kira...

Lepas dah makan2..leh pulak budak2 ni ajak gi karaoke...So pergilah tengok dalam sejam je kami karaoke sebab time tu pon dah lewat...driver2 ni sempatlah nyanyi sket2...bagus jugak sebab semua dah agak ngantuk...Bertolak balik dah dekat kol 1am...sampai umah dekat2 5am..tu pon driver jalan2 pas tu stop then sambung jalan balik..yang bini2 dan anak2 dah tertido sumer....Nasib keter suami aku tu ada kawan ikut sekali...so leh drive gilir2..hari Ahad plak gi kenduri sepupu belah suami kawin...

Kesimpulannya seronok dan letih...aku memang jenis tak larat jalan jauh2 ni...ngalahkan driver penatnya...tapi sebagai isteri kenalah ikut juga suamikannn...lain kali jalan2 macam ni ajaklah tidur hotel ke kan tak lah letih sangat...hehehe..ngada2!


2 comments:

Shibam Jelita said...

jangan komplen2 ok, selalu komplen pun kena ikut jugak, ha ha ha

weeda said...

nak buat camana...paksa rela je la huhuhu...sajer komplen kat sini sbb depan2 adalah tidak dilayan hehehe