Sunday, October 4, 2009

Bila saya Make up :P

Warning : Entry ini adalah sangat gedik dan syok sendiri..sila jangan muntah hijo :P




Sebenarnya selama ni, lagi2 bila dah di alam pekerjaan ni kan...ramai yang menegur aku sebab aku ni tak make up langsung..bedak pon aku tak pakai...lipstik ngan yang lain2 tu lagilah kan...paling2 pon lipbalm je la aku pakai huhuhu...dulu masa keje bank, big boss aku tegur suruh make up..malu i tau hehehe...kalo kat opis skarang ni kakak2 ni la menegur selalu..tapi bila da lama keje, aku pon wat tak tau je..diaorang dah malas nak cakap hihihi...Mak aku pon menegur jugak dari duluuu lagi...tapi ntah lah sebab dah biasa sangat dari dulu kot tu yang dah terbiasa...so bila nak memulakan tu rasa macam kelakar plak nanti hahaha...Bukan nak perasan natural beaty ke apa yer..memang aku macam ni :)


Pada yang tak kisah...may be tak kisah lah kot...saper yang kisah, may be pada diaorang aku ni selekeh..tak pon sebenarnya kisah, tapi sebab dah aku wat tak tau je...buat2 je la tak kisah huhuhu...pape je la weh...


TAPIIII...tapi..tapikannn....semalam saya MAKE UP! Sila percaya okay!

.
.
.
.
.

Saya make up light2 jer nak gi beraya....Sangat gedik ini entrykan hahaha...abaikan je la pipiku itu huhuhu...orang hari2 make up tak kecoh pon kan..So kalo saya make up selalu macam ni ok ke???ke dah macam pondan muka ni??Hahaha :P

PERCAYA TAK SAYA MAKE UP NI? SAPER YANG SELALU BISING SAYA TAK MAKE UP TU..HAA TENGOK..TENGOK..AKU DAH PAKAI MAKE UP NI!Hehehe...Tapi ramai yang menegur selama ni...tak tau saya ada belog pon huhuhu..tak pe la....korang2 je la tengok hihihi..kasi can la ekkk :P



Okay...okay..aku tau susah korang nak percaya..Sebab aku bukan make up betul2 pon..satu batang lipstick pon aku tak ada inikan pulak nak make up bagai kan hehehe..Sebenarnya tu contoh yang aku make up online laaaa..Aku nak share ngan kawan2 yang tak tau...Siapa yang dah tau tak apa la hehehe...Aku rasa dulu ada kawan opismate aku Kak Linda, kawan dia make over picture dia...So before ni masa aku baca2 blog...ada satu blog ni bagi link website untuk kita makeover gambar kita...

Aku ada jugak edit macam2...tapi bila bagitau suami aku, dia bagi letak gambar ni je...sebab yang lain2 tu sangat over katanya Hahahaha....Mak aku pulak, aku tunjuk gambar aku, dia tak percaya tu gambar aku hehehe...Ish ni kalo ipar2 aku..mertua aku baca jugak blog ni kekadang..malu jugak hehehe...sekali sekala syok sendiri leh la ekk..suka2 jer hehehe...

So kawan-kawan yang rasa nak make over gambar korang, leh klik kat sini. Seronok tauuu..mata warna hitam leh tukar2 warna...make up2 muka...pakai tudung pon still leh letak rambut lagi hehehe...Tinggal tak leh edit nampak kurus je untuk orang yang 'comel' macam aku ni la Hahaha..So try la kay! Alaaa suka2 jer...nanti korang da buat, tunjuk lah kat blog, nak jugak tengok muka kawan2 yang dah di makeover yang over macam ni hehehe :)

http://www.taaz.com/makeover.html?#tab=lipstick

3 comments:

Putri Essie said...

wah..cantik2...bley make up online erk...bg skit linknya...hehehe...

uda said...

fuyooh....cunnya...

weeda said...

nurul - eh link tu ada kat entry..yang klik kat sini tu..tak pe nnt aku edit entry tu kasi jelas hehehe..anyway ni link dia

http://www.taaz.com/makeover.html?#tab=lipstick


Uda - a'ah..cun yg dibuat2..uda try la nnt hihihi :)