Tuesday, October 6, 2009

Citer raya lagi :)

Salam kawan2...okay ni nak citer masa hari Jumaat minggu lepas. Kawan2 opis dah set nak beraya sama2 ikut sistem giliran hehehe....So memandangkan bila weekend jer mesti aku ngan suami dah ada plan, so aku amek cuti Jumaat lepas nak jemput kawan2 opis aku beraya di umah masa waktu lunch break. Menu utama pada hari tu adalah soto...pastu aku wat dadih sket...tu je...bukanlah open house besar-besaran...cuma bila dah ramai2 datang macam open house plak hehehe padahal jamu makan sket2 je pon :)


Tetamu terawal yang hadir pada hari tersebut adalah para jelitawan dari PHA..Lyn, Anne, Awin dan Kak Liza...terima kasih sudi datang dan tahniah kerana berjaya mencari jalan ke rumah aku dengan cepat sekali hehehe :)

Ini plak bebudak opis aku ngan opis PHUMdan YC...meriah betul bila dah ramai2 kat umah :)

Sempat amek gambar beramai2 before diaorang balik...Actually makan2 ni dibuat adalah sempena raya, umah baru dan juga perkhidmatan aku disambung lagi hehehe...

Malam pulak turn kawan2 suami aku...Dia jemput opismate yang department dia ngan budak2 kelab keter dia...tu pon tak semua...Sebenarnya tak la plan sangat pon nak wat ni...alang2 kawan2 opis aku nak datang, aku bagitau suami malam tu jemput kawan dia sekali sebab kawan2 dia yang lagi ramai sebenarnya nak datang umah, cuma bila weekend je kami tak ada...lagipon mak aku dengan rela hati nak tolong...kalo aku sorang2..aku tak reti nak masak banyak2 hehehe...aku bukan pandai masak sangat pon...Thank you Mummy :)

Pape pon aku nak ucapkan terima kasih pada kawan2 semua yang sudi hadir hari tu...InsyaAllah kalo ada rezeki tahun depan, leh buat lagi...tapi kalo tak de makan ramai2 pon..saper2 nak datang beraya...leh je...dialu2kan...Untuk kawan2 yang lain, jangan lah kecik hati plak aku tak jemput hari tu...tu yang kawan2 sepejabat yang memang dah konpem nak datang beraya..sebab dah ramai2 macam open house lak...hehehe...Saper2 nak datang beraya..bagitau je kay!

Last sekali..amacam??ada gaya seorang ibu kepada 2 orang anak tak?? Hahaha :P

4 comments:

Cik Adik Manis Anne said...

thanks kak weeda, soto yg mantoppp n syedapppp!! lain kali jgn serik ajak anne lg yek..;p

weeda said...

mekacih jugak sbb datang hari tu..mekacih sebab tolong cuci pinggan hehehe :P

Diarihatiku1976 said...

mak aii.. tak ajak pun akak ekk..

weeda said...

ajak laa...kita komen akak tak reply huhuhu :P