Sunday, September 27, 2009

Beraya sakan yer...

Pejam celik..pejam celik da seminggu dah pon kita beraya..so raya korang macamana? hope korang sumer enjoy cuti raya ni hehehe...Bila nak update citer kat blog nih...rasa macam tak tau plak nak mula citer macamana..rasa macam nak update details laporan tiap2 hari dari 1 syawal hehehe...gambar pon banyak disimpan untuk kenangan...so ada sikit yang dipilih untuk letak dalam blog....

1 syawal ~ tahun ni raya pertama di rumahku di Kajang...akak aku pon raya 1st day ngan kami...tahun ni buat pertama kalinya beraya tanpa adikku Pochue...tapi pagi tu kami webcam lama..Pochue kat UK buat kuih macam2..kami kat sini tak wat kuih pon hehehe...kesian Pochue raya di perantauan..tak per Pochue, nanti balik sini kita raya sama2 yer...pas tu pergi ke Ampang ziarah kubur Arwah Abah, Atok dan pergi juga kubur Arwah Nenek di Kajang..kemudian beraya pula dekat umah sedara mara dekat2 sini juga..Sedara mara belah Mummy aku pon dah berkumpul di rumah aku masa raya ke enam :)


2 syawal - 5 syawal ~ Aku balik ke Temerloh, Pahang..beraya di rumah mertua pulak...beraya di kampung memang sangat terasa suasana rayanya..pagi2 raya ke dua, hari Isnin tu kami dah bertolak ke Pahang..sampai jer terus siap2 nak ziarah kubur ngan sedara mara sumer..pas tu terus pegi beraya dekat umah sedara mara..Aku cut short citer je la ye sebab banyak tempat kami pergi sepanjang di kampung..Masa raya ke tiga pulak ada buat dinner bbq kat umah kitorang..pastu malam jer main mercun ngan bunga api hehehe...seronok sangat..meriah sungguh la...sebab belah suami aku adik beradik dan saudara mara memang ramai...adik beradik ipar plak lebih kurang je bayanya tu yang leh join main bunga api hehehe...

raya keempat belah siang masih lagi pergi beraya di rumah pak cik dan mak cik kami...malam plak kami dinner beramai2 dekat Seri Malaysia Temerloh..ni family yang belah Walid aku je..memang kenyang sungguh la time raya ni...dah siap plan pagi, tengahari dan malam makan mana hehehe :P

Semalam dan hari ini keluarga mertua plak datang dari Pahang ke sini..kami beraya dekat rumah saudara mara belah KL plak...kiranya petang tadilah baru habis beraya rumah sedara mara belah suami aku...

Pas ni nak beraya dekat rumah kawan-kawan plak dan kawan-kawan plak datang rumah...Bestnya beraya..walaupon kekadang terasa letih..tapi itulah semangat rayakan hehehe...Rasa macam dah tak bekerja plak hahaha...adoiii ni nak cari mood bekerja semula yang dah hilang hahaha...

Ok lah rasanya tu je citer untuk seminggu raya ni yang dah diringkaskan hehehe...Alhamdulillah dapat sambut raya dengan keluarga dan orang2 yang disayangi...tak semua insan bertuah yang dapat beraya bersama keluarga...So korang sumer cepatlah update citer raya korang plak hehehe :)

4 comments:

Diarihatiku1976 said...

wah meriahnya... bila nak datang raya umah akak plak ni...

weeda said...

memang meriah kak..seminggu ni mmg untuk family saja.letih kita jalan2 beraya walopun bukan kita yg drive hehehe...akak ada wat open house ke nak terjah je ni? huhuhu :P

Shibam Jelita said...

woi sonoknya banyak aktiviti, dah lama bercoti ni jangan datang opis besok muka takde mood ek, ha ha ha.

weeda said...

hehehe orang ada kampung macam ni la..jangan jeles weh hahaha...

okay esok siap2kan breakfast menu raya jugak yer..kita beraya kat opis plak hahaha..tengah kumpul mood nak keje balik ni hihihi :P