Thursday, September 3, 2009

Menu buka puasa lagi :P

Salam Ramadhan...amacam puasa korang? masih penuh ke ada yang dah ponteng? hihihi...okaylah untuk entry kali ni, aku masih lagi nak bercerita pasal menu berbuka..hehehe...ini adalah sangat bagus untuk orang tak der idea macam aku untuk update belog huhuhu..So semalam, inilah hidangan kami untuk berbuka...

Ikan masak asam kuning, Ketam masak lada hitam, kacang buncis goreng ngan buah sket...

ketam tu percubaan pertama aku masak lada hitam yee hehehe...kira berjaya cuma suami aku kata kena hancurkan sket lada hitamnya...resipi tengok2 kat internet jer..patutnya masak ikan je..tapi Mak aku ada beli ketam sket dalam 3 ekor..dia kalo nampak kedai kat area umah kami ni ada jual ketam, dia akan beli sket sebab menantu dia suka sangat makan ketam..aku ngan adik2 makan sikit jer..mak aku pon tak makan sangat ketam...so kiranya suami aku je lah yang suka betul makan ketam kat umah ni...

Okay kawan2...kira adalah jugak aku letak apa aku masak ekk kat belog nih..ada yang tanya2 tu leh la tengok hihihi...walopun skill memasak aku tak lah begitu terer...kira boleh lah ekkk...maklumlah orang tak rajin masak...kalo aku pandai dan rajin masak selalu, nanti aku ngan suami lagi membesar bagai johan plak hahaha...alasannn kannn hehehe...

Selamat berbuka buat korang semua :)

4 comments:

Cik Adik Manis Anne said...

sedapnye...meleleh leleh air liur anne nie, lagi² tang ketam tu..waduh² da la xsahur pagi td..isk, dugaan betol la..

weeda said...

tak de la sedap sangat..tapi sebab ko lapar tu yang nampak sedap kot hahaha..pas ni jgn terlajak sahur lagi ek :)

yuyee cap limau said...

meriah nyer lauk..kak raya kat mane taun nie??

weeda said...

biasa je tu yuyee..sbb ada ketam kot nampak meriah hehehe...selalu ada 1 je main course kalo berbuka...tahun ni raya kat kajang dulu, raya ke dua balik umah mertua plak kat termerloh :)