Wednesday, September 2, 2009

Menu buka puasa hehehe

Salam kawan2...waahhh hari2 korang citer pasal apa yang korang masak ekkk...terliur tengok masakan kawan2 kat blog...macam2 menu...tak kurang juga yang citer apa yang dibeli di pasar Ramadhan...aku kat kajang setakat ni tak pernah pergi lagi..cuma masa balik kampung kat Pahang adalah ikut family in law aku ke pasar Ramadhan kat Temerloh tu....Ingat nanti one day nak ajak adik2 aku pergilah...tak pe banyak masa lagi hehehe...sekarang ni kami berbuka kat umah je dulu...

Okaylah...ni aku pon sibuk2 jugak nak citer apa aku sediakan untuk berbuka puasa semalam...since blog aku pon tak berupdate, aku letak je la apa aku masak walopon tak sehebat manakan hehehe....

yer Puan2...inilah hidangan yang disediakan...ikan goreng tepung, sayur kubis goreng, sambal tempoyak dan telur masak lemak cili padi..menu yang diorder oleh suami aku...ringkas je menunya..untuk adik2 aku, lauk lemak telur biasa jer...tengok pon tak lah terliur hehehe..maklumlah yang masaknye chef yang ala-ala jerrr hahaha...Asal sumer leh telan kira orait la tu :P

Sebenarnyekannn...ada citer pasal lauk lemak telur tuuuu..nanti aku citer ekkkk....ni sumer suami aku la ni nak sangat makan lauk tu..patutnya nak masak telur itik masak lemak cili padi..sudahnya pakai telur ayam jerrrr...hehehe...nanti aku citer ekkk..pasal telur pon leh jadi bahan kat blog hahaha :P

2 comments:

Diarihatiku1976 said...

lauk ni semua weeda beli kat kedai aceh ker.. ahahkss.s..

weeda said...

hehehe tak kak..hari tu gi metro kajang alang2 singgah Giant yg kat bawah tu jer..tempoyak lak dari kampung mak mertua buat :)