Sunday, December 11, 2011

Jumpa Atok & Tok Ma kat Bukit Gambang Resort

30/11/11 ari tu Atok, Tok Ma ngan Ayah ada kursus koperasi kat Bukit Gambang Resort...Atok ajak Arissa ikut sekali sebab rindu nak jumpa Arissa...so secara otomatik Ibu kena la pegi jugak...Ibu amek cuti 3 hari khas untuk bawak Arissa jumpa Atok ngan Tok Ma...Ibu kata tak pernah lagi dia amek cuti sampai 3 hari...tapi tak apa sebab Arissa dah lama tak jumpa Atok ngan Tok Ma so Ibu amek je cuti tu...yeayyy tq boss Ibu sebab luluskan cuti hehehe...

Ok la...so pagi2 hari Rabu tu Arissa, Ibu ngan Ayah dah gerak ke Gambang...sampai je terus jumpa Atok ngan Tok Ma...yeayyy!

Kitorang stay kat apartment situ pastu kursusnye semua kat waterpark...nak gi situ kitorang naik tram...ni 1st time Arissa naik tram...Ayah pegang kuat2 takut Arissa jatuh...bestnyeee naik tram...tapi Arissa dapat naik sekali tu je sebab lepas tu bila Atok, Tok Ma ngan Ayah masuk meeting tu Arissa tak dapat ikut dah sebab saya kecik lagi huhuhu...nak masuk waterpark yang best tu pon tak dapat...Ibu kata tunggu saya besar dulu hehehe...

Dekat sini ada fun fair...bila waktu malam meriah la..tapi time Arissa pegi ni tak ramai orang sangat...Arissa suka tengok menda tu pusing2...banyak lampu2...dan agak bising hihihi

Sempat Ayah main tembak2...Ayah kata kalau menang dapat air tin...Ibu gelakkan je..beriya main, kalo nak air tin Ibu pon leh belikan hehehe...tp sebenarnye Ibu tau Ayah suka nak tembak2 tu kan hehehe...jangan mara :P

Kat sini jugak ada swimming pool...Ayah ajak Arissa mandi...tapi Arissa takuttt sebab air tu banyakkk...so mandi kejap je pastu naik bilik dah...

Kursus tu dari Rabu sampai Jumaat...so bila Atok, Tok Ma ngan Ayah pegi..Arissa tinggal kat bilik je ngan Ibu...Bestnye Ibu cuti leh main2 ngan Arissa...lagi best Arissa dapat tido ngan Tok Ma ngan Atok...

Jap je dah Jumaat...lepas breakfast Ayah ngan Ibu dah ajak balik sebab petang tu Ibu ada bengkel kat Seremban pulak...sempat la singgah kejap kedai Tok Ma jumpa Mak Long ngan Mak Uda...seronoknyeee dapat bercuti ngan Atok & Tok Ma...Thank you Atok & Tok Ma ajak Arissa gi Gambang...nanti insyaAllah hujung bulan ni Arissa nak balik umah Atok & Tok Ma...leh la sambut new year sekali hehehe...

No comments: