Tuesday, November 29, 2011

Baby poo poo kerap???

Kalau ikut plan..patutnya last weekend saya dah nak try bagi Arissa makan..tapi dari hari Jumaat lepas dia tak sihat pulak...mak saya call bagitau Arissa menangis tak henti2...merengek2 dan montot dia mcm merah2 huhuhu..ciannye anak ibu ni :(

Dia poo poo manyak kali...selalu sehari dalam 2-3 kali je...ni tetiber sampai 7-8 kali...mana tak risau kan...nasib baik juga lah sakitnye hari jumaat so leh la menjaga hari sabtu dan ahad tu kan...untuk 2 hari tu memang tak pakaikan Arissa pampers sebab kulit dia da mcm melecet merah2...itu yang buat dia nangis sakit rasa pedih kot...alahaiiii...pegi klinik dr bagi ubat sapu ngan ubt untuk minum kalau dah teruk sangat...

Jumaat malam tu nak tido pon pakaikan baju je...nangis tak henti2...memang tido dalam pelukan je...dah lena betul baru letak atas tilam...yang buat lagi sedih, dah tertidur boleh tersedu sedan bila saya sapukan krim...malam tu saya mmg asyik terjaga tengokkan Arissa..saya alaskan tikar getah ngan lampin je...kalo terbangun je saya tukarkan lampin alas tu sbb da kotor...baru nak tido, dia poo poo lagi lak...kesian betul kalau dengar dia menangis tu :(

Nasib baik hari Sabtu Arissa dah ok sikit....tak cirit birit lagi tapi dia poo still kerap...Tok Mummy dia kata nak beralih bulan agaknye...saya pon pelik kalo demam tu maybe biasalah juga dengar...ye ke ek??

Dah tu ingat nak try bagi makan hari Ahad sempena tarikh Awal Muharram la kununnye tapi takut plak perut dia masih tak selesa ke kan...mak saya pon kata jangan nak gopoh2 bagi dia makan, cucu dia baru nak baik sakit...huhuhu...sudahnye sampai sekarang tak makan2 lagi...harap2 Arissa cepat sihat nanti kita leh start makan ok :)


P/s: ehh jgn nak geli2 ye saya cite psl poo poo baby ni..pecaya tak ada org letak gambar poo poo anak lagi hahaha...

3 comments:

adarnadzmie said...

sian aryssa.. klu kita yg besar ni pun klu cirit birit sakit kat bontot tu... ini kan baby...sian sgt...moga cepat sembuh yer...

NEL said...

poo poo kerap..macam cakap thailand plak bunyinyer..poo poo krabbb tom yam pa mai midaiiii...hahaha

miss H said...

olo..siannya dia....sayang bucuk nie