Tuesday, April 13, 2010

Reunion di BatuPahat

Salam kengkawan...weekend baru2 ni aku ke Batu Pahat, Johor berkumpul untuk reunion dengan geng2 baik aku masa kat Uitm dulu. Kenapa kat Batu Pahat? Sebabnye ini atas jemputan kawan aku si Shida yang menetap kat sana...dia juga adalah selaku sponsor utama tempat tinggal kami iaitu di D'Impian Inn dekat Parit Raja dan sponsor utama makan kami hehehe...Akhirnye jadi jugak plan kami ni setelah beberapa kali cancel...ni pon ada sorang lagi tak dapat join iaitu si Ain...harap2 next nyer reunion boleh la berkumpul kami semua berenam :)

Aku gi sorang jer sebab suami aku pon dah ada program sendiri hari tu...So pergi balik aku gi ngan si Padel...Aktiviti utama adalah jalan2 cari makan, bertambah berat la aku nih kang hehehe...Kami tak der gi mana sangat...banyak kuar masa nak gi makan, pas tu rehat2 kat umah je borak2...


Lepas dah check in, Lunch tu Shida bawak kami makan Nasi Beryani..katanya femes jugak kat area tu...Nasi Beryani Md.Shah kot kalo tak silap aku la hehehe...gambar nasi tak ada sebab memang ingat nak makan jer hihihi...pastu petang kami ke Ayer Hitam jap jalan2...Tak de beli apa pon saje2 cuci mata...

Malamnyer plak, kami gi makan kat satu restoran ni yang speciality nyer adalah asam pedas...Kedai ni bukak 24 hours...pastu ada rasa jugak lontong goreng...memang cedappp...

Kami yang makan dengan gembiranyeee....hehehe

Pagi Ahad tu plak kami ke Kluang...breakfast kat kopitiam Kluang Rail Coffee yang agak well-known la kot tempat yang best untuk makan...I follow jeee huhuhu...Masa sampai memang penuh tak ada tempat nak duduk so kena tunggu dulu...makanan dia pon memang sedap...dan sebelum balik, kami sempat ke Batu Pahat Mall kot cuci2 mata jugak :P

Haaa lebih kurang gitulah citernyeee...Ni aku ngan Heny ngan anak si Roha dan Shida...Memang seronok dapat jumpa kawan lama ni kan...Punyer la suka sampai tak teringat nak amek gambar kami sama2 huhuhu...Papepon mekasih bebanyak kat Shida and family yang jemput kitorang ni...Hope lepas ni leh la jumpa reramai lagi cam gini :)

2 comments:

Diarihatiku1976 said...

saya pun teringin nak mcm tu.. bulan lepas member buat reoniun tak sempat nak gi...

weeda said...

ye kak sekali sekala dapat berkumpul macam ni seronok..rasa macam zaman muda2 dulu je :)