Monday, April 19, 2010

Entry Kenyang

Last week, aku amek cuti hari Khamis dan Jumaat sebab nak pergi ke Kota Tinggi Johor atas urusan peribadi yang tak leh nak citer kat sini...poyo je statement kan hehehe...

So hari Rabu malam tu kami dah bertolak ke Johor...malam tu tido umah mak su aku dulu kat Kluang..pagi Khamis baru kami gerak ke Kota Tinggi...Kalau dah jalan2 tu...mesti dah macam jalan2 cari makan ok...manalah tak gemuk ko ni weeda oiii...sendiri mau ingat hokay!

Breakfast kat umah Mak Su..laksa johor...memang terbaekkk...lama betul x makan laksa johor macam ni...kalo orang johor, makan laksa ngan tangan hehehe...teringat arwah Abah dulu :(

Ini pulak masa kat Kota Tinggi...Sebelum sampai sini, aku da surf internet awal2 tempat2 yang menarik dan tempat2 makan yang best hehehe...so bila baca internet, ramai yang suggest makan kat Restoran Baser ni..speciality dia nasi ayam dan nasi beryani...So kami makan nasi ayam baser ni...tak la spesel mana tapi memang sedap rasanye :)

Dinner plak makan di Restorang Hasan Ong ni...restoran ni pon famous gak...masakan ala chinese muslim...Order ikan siakap sweet sour+lala+tauhu+telur dadar+sharkfin soup+tomyam cuma RM82 je..kalo kat KL dapat ke harga ni???..Selalu kalo kami makan luar, sangat jarang order macam ni...ni kira aku belanja nanti birthday mak aku hujung bulan ni hehehe...Memang puas hati betul la makan kat sini...mak aku cakap berbaloi-baloiii... :P

Ini belum masuk citer hari ke 2 kami kat sana huhuhu...tak masuk lagi citer masa kami pergi ke JB...kawan suami aku belanja makan Secret Recipe ngan Steamboat ni huhuhu...sampai leh tolak tak nak order makan weh...huhuhu...tapi demi nak jaga hati, order juga sepotong kek kongsi lah berlima...aku, suami, mak, ngan adik2...selalu sepotong kek SR tu aku je makan huhuhu...

Alhamdulillah memang cukup makan kami anak beranak kat sana...kalo macam ni selalu, nampaknye aku ada potensi jadi protege kepada Adibah Noor, Enot dan Syanie..cukup..cukup...minggu ini kena kaji perkataan "diet"... konon la kannnn huhuhu :P

3 comments:

nasa said...

huaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!xaci!!!!!!!!!!!!!makan laksa joho...nak jugak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!huhu..

weeda said...

hahaha..nanti N balik mintak Mak Long ke Mak Su masak..cedappp...hingga menjilat jari :P

Anonymous said...

etgfwfsuahniaj