Wednesday, May 18, 2011

Berbadan Dua...39 weeks

Rasa2nya...tak ada lagi gambar saya masa pregnant ni kan...orang lain tunjuk perut tiap bulan leh nampak perkembangan perut tu...Tapi oleh kerana saya ni memang dah badan besar, masuk 8 bulan pon ada orang tak perasan lagi...dah hujung2 nak masuk 9 bulan baru ketara nampak perut saya ni..barulah orang sedar saya tengah hamil...bukan gemuk saje je hehehe :P

Saya rasa blog kurang aktif sbb saya tak amek gambar dah....kamera x ada, gambar hp pon x cantik..maklumlah hp murah je huhuhu...kalo tak mesti saya dah amek gambar banyak2 untuk kenangan saya...ok ni ada sket gambar masa saya hamil 35@36 minggu..x ingat lak..

Memegang perut si dia yang berbadan dua....ehhhhh...silap...silap....hahaha....cian suami saya masa ni muka dan badan berparut2 sebab baru baik kena demam campak...oh ya, sejak pregnant ni orang lebih ramai tegur perut suami saya dari perut saya huhuhu :P
Haa ni barulah betul...si Dia memegang perut saya...berat saya memang naik la sejak ngandung ni...tapi tak sampai 100kg lagi kira ok la pada saya hehehe...masa ni kaki saya memang bengkak giler dah sampailah sekarang...nak masuk seliper pon x muat dah rasanye huhuhu...

Alhamdulillah sepanjang kehamilan ni tak ada masalah pape sangat...cuma masuk akhir2 bulan ni BP saya tinggi maybe sebab risaukan kesihatan mak saya, kurang rehat dan kerja2 di pejabat...Terima kasih Ya Allah Kau izinkan juga aku rasa saat2 hamil ini...semoga anak ini selamat dilahirkan dan memberi rahmat dan kebahagian dalam rumahtanggaku..

Ketika entry ini ditulis kandungan saya dah masuk 39 minggu, tunggu hari je kata orang..due date saya 21 mei ni...Saya amek cuti 2 minggu awal...sejak dari minggu lepas saya kena check tekanan darah selang sehari sebab takut kena darah tinggi...minggu ni pula, saya kena check kat hospital selang sehari pulak...Elok jugalah saya ambil cuti awal, boleh berehat sket...dengan mak saya yang baru balik dari operate...nak uruskan hal2 rumah...

Sekarang ni, bila jumpa orang, ramai tanya bila baby nak kuar ni...eh,tak kuar2 lagi ke? huhuhu...Tak apa la...biarlah saya nikmati saat2 kehamilan ni...Nanti sampai masanya keluarlah baby saya ni insyaAllah...setakat ni masih tak ada tanda2 lagi..

Ikutkan semakin dekat due date ni, saya rasa happy dan makin tak sabar tapi dalam masa yang sama ada rasa takut, berdebar dengan sakit bersalin yang akan dilalui dan takut kalau ada komplikasi masa proses bersalin nanti...Semoga Allah permudahkan segalanya...

Doa2kan saya dan baby selamat ye :)

4 comments:

adarnadzmie said...

semoga weeda n baby sihat...

::..Anis Rossa..:: said...

wheeda...semoga sihat...juga baby..insyallah semua selamat kay ..:)

weeda said...

tq..tq.. :)

Shibam Jelita said...

insyaallah, semuanya akan selamat dan dipermudahkan, amin