Tuesday, March 2, 2010

Masuk wad la plak...

Salam kengkawan sumer...sihat? semoga anda semua dalam keadaan sihat dan gembira sokmo hehehe...Pertama kali dalam hidup saya, dapat cirit birit sampai masuk hospital...huhuhu...entry live from KPJ Kajang :P

Sebenarnye, malam hari Rabu tu aku dah start sakit perut, pening2 dan muntah2...berulang kali gi toilet...so pagi esoknyer hari Khamis aku pergi opis jap sebab ada urusan keje sket dan terus gi cek kat klinik panel, maka dapat lah MC...Jumaat lak dah cuti Maulidur Rasul...Hari Sabtu pagi aku pergi keje lagi sebab ada program opis...masa ni perut masih tak berapa ok tapi aku tak muntah dan pening2 dah...keje sampai tengahari, lunch lak gi kenduri abang ipar akak aku kawin...Balik kenduri, sakit perut balik sebab makan nasi minyak kot hehehe...

Sampailah semalam hari Ahad, dah rasa ok sket...Tapi dalam kol 4 pagi tu aku start muntah2 balik dan ulang alik ke toilet..so pagi Isnin, suami aku ajak gi cek terus kat hospital memandangkan dah lama sakit tak baik2 jugak...


Bila Dr. dah cek2...dia suruh masuk wad sebab badan aku lemah katanya...banyak kurang air...1st time masuk wad ni leh lak rasa excited hehehe...ingat nak check in hotel ke haper huhuhu...Nasib baik la sakit sket je, tak nak la kalo masuk wad kena sakit teruk huhuhu...


See...ni muka orang sakit tu, suami aku snap macam nak tak nak je tauuu..aku tak ready lagi dia dah snap...huhuhu...Walopun sakit, tetap makanan penuh atas meja...Mak aku bekalkan bubur...tapi bukan aku makan sorang, suami aku yang makan hahaha...Patut dia yang suap aku, aku jugakkk suap dia tauuu...terbalik sudah patut layan orang sakit :P

Terima kasih buat kengkawan yang ucapkan semoga cepat sembuh sumer...Jangan riso, tak lah teruk sangat...teruk masa kat umah je..masuk wad je macam ok sket dah hehehe..mak aku pon aku cakap tak yah datang :P

Alhamdulillah, hari ni pagi Selasa dekat 3 drip tu dah masuk badan aku...rasa dah ok sket...Hope hari ni leh balik...dok lama2 busan jugak...nasib baik ada wifi kat sini...so korang2 doakan aku cepat sembuh yee :)

p/s: patutnye semalam, aku ada join perarakan maulidur rasul untuk jabatan aku, frust nye tak dapat join...padahal malam sebelumnye dah siap gosok baju awal2...siap doa2 jangan sakit perut lagi huhuhu...hope next year dapat la join :)


7 comments:

Diarihatiku1976 said...

ala ciannya.. awat tak habaq.. kalo tak boleh gi melawat..

yuyee cap limau said...

kak,ok dah ke??mkan ubat tau bia tenaga datang balik..rinduuuuuuuuuuuuu nk komen kat cini....sblm grad ku mau jumpa akak ngn kak shibam...mereka-mereka inilah sahabat terawal dalam blogku..

uda said...

kak ida, comel betul muka....hahahahaha....

weeda said...

Kak Ina - kita baru kuar ni kak..hehehe

yuyee - yuyeee alahai lamanya x nampak..bz ngan study ye...nnt datang jumpa ye..tapi kak shibam bulan 5 baru ada, now tengah pantang :)

uda - ha tu la abang awak tu..orang suruh amek sekali lagi dia malas nak layan, letak je la muka seposen tu hahaha :P

nasa said...

haha..nampak sket muka org sakit..walaupun excited masuk wad.. =)

nur_rule said...

itu la aritu g umah mummy cakap. Apsal xbitau, bole harris g lawat mummy ngah die.huhuu.. patut la muka ko dtg kenduri pun da pucat.. nway,alhamdulillah da sihat..jgn lupe makan cake coklat yg kitorg tggl kat umah tu ;-)

weeda said...

Pochue - hehehe excited yang ntah haper2 je kan :p

Nurul - Ooo time tu dah nampak pucat ke muka aku huhuhu...ye la time kenduri tu baru 3 hari nye sakit..demi abang faizal gigih juga gi kenduri dia :P