Tuesday, March 9, 2010

Saya ke Desaru

Salam kengkawan...Alhamdulillah saya dah makin sihat sejak keluar dari wad hari tu...risau jugak sebab lepas je baik ni, saya asyik lapar dan nak makan je aduyaiii...makin gemuk la saya nih huhuhu...

Ok la malam ni saya nak citer aktiviti saya last weekend...Sepatutnyer saya kerja sebab ada program opis sepanjang hari Sabtu bulan Mac ni...tapi last week saya minta pelepasan sebabbb saya nak ikut suami saya gi Desaruuu hehehe...

Kami bertolak hari Sabtu lepas Subuh tu dan konvoi beramai2 ke Johor...Sebenarnye saya ikut suami saya ada program kelab keter dia...Kira macam AGM tahunan la...so kali ni dibuat kat Hotel Lotus, Desaru...kalo tahun lepas, kami yang uruskan program buat di PD..tapi kali ni pihak southern plak yang uruskan..

Secara ringkasnyer, kami sampai di Desaru tengah hari...untuk hari Sabtu tu tak ada apa aktiviti pon..free and easy je...cuma petang tu baru kami turun gi mandi2....

Saya ikut geng2 pompuan gi pantai..ingat nak mandi tapi air laut tu sangat bergelora la..tak berani lak rasa hehehe...angin memang kuat giler...yang lelaki mandi kat pool..kami yg pompuan ni tak boleh sebab kat situ kalo nak mandi kena la pakai swimming attire...huhuhu :P


Aksi gedik kami di pantai Desaru hehehe....

Malamnye plak, ada dinner ramai2 dan sesi karaoke...kitorang makan tepi pool...masa ni lah berkumpul ramai2 kengkawan yang dari central ngan southern...tapi kali ni orang Johor la yang ramai sebab buat kat tempat diaorang...lepas dah makan2 tu..kami lepak tepi pantai sambil borak2...pas tu saya dah masuk bilik dan tidooo

Hari Ahad pepagi dah bangun...hari ni lah aktiviti utama diaorang iaitu AGM kelab...Saya jadi pemerhati dari jauh je sebab saya bukan members hehehe...tengok2 jap, pastu saya balik ke bilik nak kemas barang2...ngam2 habis meeting terus kitorang check out...

Dari Hotel Lotus tu kami konvoi ke Bandar Penawar kalo tak silap saya....kami lunch kat sini la...

Memang rezeki makcik ni lah kami serbu kedai dia...Dah datang ramai2 mengejut macam ni memanglah makanan ngan air dapat lambat...saya makan mee goreng pon rasa macam mee goreng tak ada rasa...tapi lapar punya pasal, telan je la hehehe...saya rasa lepas kitorang balik, makcik ni tutup kedai terus kottt huhuhu :p

Gitulah serba sikit citer masa saya gi Desaru tu...lama tak berjalan jauh macam ni, mulalah saya ni sakit2 badan...ingat nak amek je cuti hari Isnin tapi memandangkan minggu lepas saya dah MC sampai 3 hari so saya kerja la jugak hehehe...Papepon saya harap kelab ni akan terus maju dan saya support je la suami saya tu yang memang sayang ngan kelab yang dia join nih :)


p/s: gambar2 sumer saya amek dari FB kengkawan je (diaorang bukan tau pon blog saya ni hehehe)...mekacihhh :)

2 comments:

Diarihatiku1976 said...

fuhhh.. gi desaru ekk.. bestnya...

weeda said...

best jugak la..cuma waktu terhad sangat so x de la nak jalan2 pon hehehe :)