Tuesday, June 19, 2012

Saya buat kek!

Semalam dah citer masa birthday Arissa...hari ni scheduled entry jugak nak citer kisah kek plak huhuhu...

Waaa....lamanya saya tak mengekek...ada ke perkataan tu? hehehe....sebelum2 ni kalo wat kek guna yang memang dah siap2 packing tu senang...tapi kali ni tak jumpa plak sape jual tepung kek macam tu lagi....so apa lagi google la resepi....Untuk yang tak terror macam saya tapi ada hati nak wat kek sendiri kek coklat moist je la jawapannye...kalo dah terer nanti leh buat rainbow cake pulak! wahhh...ntah bila nak terernye :p

Maka terhasil lah kek ini khas untuk 1st birthday anak saya.! walaupun rupanya kurenggg...tapi yang penting habis dan yang lebih penting ada rupa kek dan boleh dimakan! hehehe...gigih betul google resepi kek dan nak buat krim tu...alhamdulillah jadi jugak....ok jangan gelakkan saya setakat wat kek simple cam ni pon nak heboh huhuhu...

Selain dari birthday cake Arissa...saya juga buat pertama kalinya buattt.....


CUPCAKE! yeee...saya buat cupcake! Tahniah untuk diri saya sendiri dan saya nak puji atas usaha saya!  Siapa lagi nak puji kalo bukan diri sendiri kan...dan yang penting mak saya kata sedap dan cantik. kira bolehla untuk 1st time kan...

Alang2 buat kek 2 adunan, saya pon plan nak cuba buat cupcake...memang surprise la mak saya pon tak tau pada mulanye.....nasib krim tu menjadi jugak walopun dekonya hodoh...hihihi

Cupcake konvo khas dan surprise untuk Pochue dan kebetulan 2pupu saya pon grad jugak...dia ni sebaya ngan adik saya...so raikan sama2 la...masing2 happy dan tak sangka ada cake untuk diaorang jugak...dan saya pon rasa happy sangat bila tengok diaorang happy hari tu :)

Akhir sekali gambar kami adik beradik ngan Mummy tersayang :)

ok next project red velvet! waaahhhh....

No comments: