Monday, June 18, 2012

1 tahun!

24 Mei 2012....maka genaplah Arissa berusia setahun...selalunya kalo 1st birthday ni beriya sket nak sambut untuk kenang-kenangan bila anak da besar nantikan...Walopun Ayah dia tak berapa gemar nak sambut2 birthday ni, saya nak jugak! tak apa lah kalau birthday saya dia tak wish atau bagi hadiah..tapi birthday Arissa kena jugak! ehhh terluah perasaan lak hehehe :P

So plan awalnya minggu tu kami nak balik Pahang sambut kat sana sebab dah lama tak balik kampung Ayah sibuk je..ingat nak wat kenduri doa selamat sket...tapi Atok ngan Tok Ma tak ada lak...so kenalah postpone dulu...kebetulan sehari lepas Mummy Chue konvo tu..Mummy Chue wat kenduri sket sempena dia konvo, dok umah baru ngan dapat 1st gaji...so da alang2 tu Arissa tumpang potong kek la hehehe...mekasih Mummy Chue surprisekan ada belon2...Mekasih untuk hadiah istimewa yang diberi jugak :)

Arissa with Ibu & Ayah



Terima kasih pada semua sedara mara yang dapat hadir ke kenduri Mummy Chue hari tu dan memeriahkan lagi acara potong birthday cake Arissa... dan mekasih kepada semua yang sudi bagi hadiah...Nanti InsyaAllah sambutan ke dua kat Pahang pulak...nak potong kek sekali ngan Abang Danish cadangnye ;) 

Dan inilah 1st birthday cake Arissa! Memang special sangat tak dijual di mana2 kedai sebab ini homemade! Walopun rupa buruk tapi yang penting 1st birthday cake Arissa ibu yang buat...yeayyyyy...hahaha...syok sendiri...kat pic kek nampak agak keras sbb baru kuar fridge...dah kata buat sendiri dan makan sendiri...memang coklat ganache tu coklat saje la...cedap tauu...puji diri sendiri :P

ok nanti citer pasal kek ni lak huhuhu

2 comments:

bEe HoNeY said...

wah kire ok sgt la tu 1st time buat kek cam tuh...mickey tu print cmna erk...t thn dpn buh pic ank lak hihi...cupcakes pun comei...

weeda said...

tq bee honey...gambar minney mouse tu beli siap di kedai bakery....edible image namanye..macam2 design ada ;)