Monday, July 5, 2010

Update sket...

Salam sumer...

Lamanye saya tak update blog ni...Semalam suami saya bagitau, masa ayah mertua saya di kampung call...ada tanya kenapa saya tak update blog? huhuhu...sebab dalam family kami yang aktif berbelog ialah Kak Ngah dan saya...at least dari citer2 di blog ni terubatlah rindu walid dan ibu saya di kampung dekat cucu mereka bila baca blog kak ngah dan tahulah juga sedikit perkembangan anak dan menantu mereka disini...

So hari ni pepagi saya jenguk jap blog saya ni...a'ah la kan...sejak 2-3 menjak ni memang saya dah jarang sangat update...kenapa yeee...Maybe ni antara sebab2nye :

1. henpon saya tidak memberi kerjasama yg baik bila ambil gambar lately ni...kalo citer kat blog, saya prefer letak gambar..sebab saya tak pandai bercerita sangat hihihi ;)

2. pinjam henpon suami amek gambar...tapi dia plak tak ada wire transfer dr henpon ke pc...so tak tercerita la gambar2 yg kat henpon dia tu...

3. saya rasa life saya biasa2 je lately ni...tak de menda yg best sngt...hehehe macam lah before ni best sangat sampai citer kat blog kan :P

4. saya tak ada idea la nak citer per...now lagi suka baca blog2 orang je

5. saya malas..ini sebab utama hehehe...jujur tak saya? :P

Ada pepatah berbunyi...eh pepatah ke??apa2 je la..."Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih" ....tapi saya bagi 5 je la bukan seribu alasan hehehe

Kekadang saya rasa, saya ni tak sesuai jadi blogger sebab saya agak "secretive" orangnye...agak susah nak huraikan apa yang saya cuba nak sampaikan ni...sila abaikan hehehe

Blogger kenalah sudi kongsi apa yang nak diceritakan...tu sebab blog yang best pada saya adalah blog orang yang citer pasal day life dengan family, kawan2, dan persekitarannya..so hari2 ada update dan bila kita baca selalu blog tu...rasa macam kita kenal orang tu padahal kita tak pernah jumpa pon...walaupon setakat baca dan tak tinggal komen pon..

Haa ni lagi satu...bila dah tak ada idea...nak buat penutup entry pon tak tau nak tulis apa...tu je la kot...hehehe...ok nanti2 saya update blog lagi...nanti yg ntah bila hihihi :P

5 comments:

sya said...

hahaha... walid dah rindu nak baca la tu ida... kena la tulis selalu nampaknya... :D

nantikan, bila jumpa kawan2 blogger, memang sembang macam dah kenal lama.. :D

nasa said...

haha..rasanya kita sama2 kena tulis diari je kot,bukan kat blog.. :p

weeda said...

Kak Ngah - ini blog syok sendiri..baca blog org lain pon jarang tinggal komen..camana nak bekawan dr blog? huhuhu

Pochue - ye la Pochue..lg elok tulis diari je kot...tapi dah lama x menulis malas lak nak tulis panjang2 hehehe

walid & ibu said...

Walid bukan apa tak dapat tengok muka dapat tengok tulisan pun jadilah

Diarihatiku1976 said...

biasalah tu.. saya pun kadang-kadang gini gak