Friday, July 30, 2010

Kadang-kadang...

Bukan kadang-kadang yang citer P ramlee tu :P

kadang-kadang bila kita dah cuba usaha utk sesuatu tu...
tapi kita tak dapat2 pon apa yang kita impikan...

kadang-kadang kita rasa apa yang kita nak sangat...
itulah yang susah kita nak dapat...

kadang-kadang kita rasa kita dah buat dan beri yang terbaik...
tapi sebenarnya tak...masih banyak kekurangannye...

kadang-kadang kita yakin sesuatu tu milik kita sampai bila-bila...
tapi sesuatu tu tak sampai bila2 milik kita seperti yg kita harapkan..

kadang-kadang kita rasa sedih...sedih sangat...ada rasa tak suka...
kenapalah jadi macam ni...kenapalah aku macam ni...kenapalah tu....kenapalah ni...why...why...why...
tapi, kita tak sedar...sesuatu yang terjadi tu ada hikmahnya

kadang-kadang bila rasa down...mungkin kita terlalu melihat orang yang lebih atas...
kadang-kadang kita kena tengok jugak orang yang di bawah kita...
masa tu kita lebih rasa bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang...


dan...


kadang-kadang kita tak sedar...
sebenarnya apa yang terjadi tu adalah satu dugaan yang kita sendiri tak sedar sedang laluinya...
kita sedang diuji olehNya...

Hmmmm....

Kadang-kadang teringin nak menulis luahan isi hati dengan bahasa yang lebih cun
tapi...kalau tak reti tu...jadilah entry macam ni...hehehe

kadang-kadang kalau rasa dah control makan
tapi berat tak turun2 juga...(control yg x control..camana tu?huhuhu)
makan je la burger GCB McD masa lunch tadi..
hahahaha...puas hati dan perut saya!!!!
(ok ini dah melalut sangat)


Akhir kata, saya tinggalkan video di bawah ini untuk renungan bersama...semoga kita semua terus berusaha....tabah dan cekal hadapi sebarang dugaan kerana kadang-kadang kita lupa...Dia dah mengatur dan mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya :)



2 comments:

nasa said...

yup..kdg2 kita xsedar hikmah disebalik apa yg kita lalui...tp sbnrnya bila Allah uji kita dgn sesuatu,maksudnya kita mampu utk hadapi bnda tu..

"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya" (al-baqarah,2:286)

tersentuh tgk video tu..moga kita sntiasa bersyukur dgn apa yg kita ada,and make full use of it :)

weeda said...

thanx pochue...miss u..take care :)