Friday, September 9, 2011

Cerita Raya Saya...

Raya tahun ni lebih bermakna buat saya dan suami sebab beraya sebagai seorang Ibu dan Ayah. Persiapan tahun ni pon sederhana je macam tahun2 sebelum ni...cuma rasa seronok nak menyiapkan anak time beraya hehehe...

Tahun ni giliran beraya belah saya dulu...kebetulan pulak adik saya yang baru kawin tu beraya belah suaminya di Kelantan...nampaknya lepas ni tak beraya sama lah dah kami sebab ada giliran masing2...tak apa lah...biasalah tu kalo dah kawin kan...kena lah bertolak ansur...

So 1st day raya tu kami beraya dekat Kajang je...Alhamdulillah Tok Mummy walau kurang sihat masih gigih nak masak untuk raya...pagi beraya di rumah sendiri, tengahari sampai ke petang barulah ke rumah sedara...

Esoknya raya ke 2, selepas subuh kami terus bertolak pulang ke kampung belah suami saya pula di Temerloh...yang tak bestnya, Arissa pulak demam hari tu...kesian dia...



Ni lah baju raya kami yang dijahit dengan penuh kesabaran oleh Huda, adik ipar saya sebab bagi kain last minute hehehe...kalau tak siap baju ni memang tak ada baju raya lah tahun ni hihihi....ni pon suami saya yang beria nak kain sama sebab 1st time sambut ada anak sendirikan huhuhu :P


Inilah baju kurung Arissa yang 1st...pakai kejap untuk ambil gambar je sebab dia ngamuk2 huhuhu...


So seperti biasa kalau beraya di Pahang memang terasa kemeriahannya sebab keluarga besar...sedara mara pon ramai...



Tahun ni bertambah meriah dengan kehadiran dua lagi cucu baru dalam keluarga kami iaitu Arissa ngan Abang Danish...beza umur sebulan je...



Family belah Walid...seronok begambar reramai cam gini hehehe


Malam raya ke dua tu diaorang buat hikarimoji...1st time saya tengok orang wat cam gini...memang cantik sangat hasilnye...dapatlah jugak 1 untuk Arissa hehehe...mekasihhh..memang gigih model2 yang terlibat...




So roughly itulah cerita raya saya...dan seperti sebelum2 ni juga...tiap kali raya saya rasa sangat bersyukur sebab dapat meraikan dengan keluarga yang tersayang...


3 comments:

adarnadzmie said...

commeynya arissa...dah besar yer...

weeda said...

alhamdulillah 3 bulan lbh da kak :)

pRImRosE...~mencari ketenangan dalam peperangan...~ ;p said...

wah!!ade jugak gambo alah tu..hehehe....bukan aritu kte nk bg upah ke?hahaha