Thursday, September 2, 2010

Welcome Back Pochue

17 Ogos ari tu adik saya yang study kat UK balik ke Malaysia...nak sangat balik sebab nak beraya sama katanya (rupanya bukan sebab nak raya je hihihi)...last year dia da raya sorang2 kat sana..kesian...huhuhu...bila ber msg2 dekat FB...dia kata bentang karpet merah dan bawaklah sepanduk masa dia balik nanti...

Saya pon poyo2 la suruh adik2 saya ni buat sepanduk...bila dah siap, mak saya ingat saya nak gantung kat grill pintu umah je..rupanya saya suruh bawak kat KLIA tu...mak ngan suami saya tak setuju sebab macam mana ada orang buat...Tak pe..nasib adik2 saya nak layan saya...or maybe terpaksa kot hahaha...sebab kalo saya pegang pon saya segan jugak huhuhu...x baik kan :P.

Sampai je kat KLIA tu...adik saya terus bukak kad manila tu dan bangganye pegang hahaha...orang lain sepanduk sumer kecik2 tulis nama...macam beriya jee kan...hehehe tak pe la layan kan je si Pochue sekali sekala...orang2 kat situ pon macam tertengok2 la sepanduk kami yang konon cantik tu...so bila Pochue muncul..dari jauh da nampak kad pink yg besar tu...


Hah...cantik tak??? kad ni simpan balik kang hujung tahun dia balik saya suruh adik2 saya pegang lagi hehehe :P

Memandangkan Pochue balik awal Ramadhan dan saya update dah nak hujung Ramadhan so banyak la citer sebenarnye...rupanya adik saya ni nak kahwin...tak percaya???ishhh saya lagi tak percaya huhuhu...

Memang masa kat UK tu dia ada cakap bila balik Malaysia dia nak kahwin...tapi kami semua lagi prefer dia balik sini dulu dan bincang ngan kami sekeluarga...sebab pakwe dia pon kat Malaysia je...kalo sama2 kat UK tu kami paham lah kan hehehe...

So cut short citer...bila da balik sini...dia uruskan lah gi kursus kahwin sumer...pastu macam sempat plak nak nikah dulu sebelum dia balik ke UK semula...so nampaknya sambutan berganda la...bukan saje nak raya...tapi adik saya nak kahwin dah..ish..ishh..nak kawin da adik saya huhuhu...

InsyaAllah mereka nikah je dulu seminggu lepas raya..kendurinya buat masa dia dah balik sini hujung tahun nanti...dah sampai jodoh kot kan...papepon saya doakan yang terbaik untuk adik saya...dia bahagia, saya tumpang bahagia...so harap2 semuanya berjalan lancar...nanti bila da selamat nikah insyaAllah saya update ok :)

2 comments:

sya said...

tahniah pochue....
kena buat hantaran la ni?
jadi tak balik raya pahang?

weeda said...

ntah la hantaran camana kang..buat sket2 je kot..wat syarat cam tu la..

ish mesti la balik...wajibbb hehehe :)