Thursday, February 2, 2012

Oh Avocado...Avokado

Masa nak bagi Arissa start makan pada umur 6 bulan...saya pon merajinkan diri cari info tentang pemakanan awal bayi...first solid food katanye....bila baca website pasal baby food ni...antara info yang saya dapat ialah buah avokado adalah sangat sesuai untuk makanan pertama bayi kerana banyak khasiatnya...apa khasiatnya???korang google lah sendiri kalo nak tau hehehe...

Bila baca dalam group kat FB tentang solid food...ibu2 ni dok la citer pasal resepi baby diaorangkan...pon disebut2 avokado ni....ini yang buat saya pon teringin nak bagi anak saya makan buah ni...hehehe...Sekarang Arissa dah 8 bulan 1 minggu...baru lah dapat merasa buah avokado yang disebut2 itew....huhuhu...

Inilah buah avokado untuk kamu Arissa...sebiji 5 hengget nak oiii...beli untuk kamu rasa...anak Ibu pon nak beravokado jugekk...

Arissa : makan macam ni ke Ibu???

Ibu : Bukan sayang..
Arissa : saya nakkkk ( ok dia tak sebut la macam tu sbb x pandai cakap lagi hehehe)

Katanye lenyek2 kan saje isi buah ni....Ibu tambah air sket yeeee

Haaa...bismillah...nganga mulut....ce rasa....ce rasa....sedap sangat ke??

Arissa: Sedap Ibu....Sedappp sangattt...da da da....nak makan lagi!


watak tambahan ketika ini:

Tok Mummy : Kelassss Arissa....8 bulan Ibu dah bagi makan buah avokado....Tok Mummy dah 60 tahun pon tak pernah rasa buah ni....Ibu pon tak pernah makan...


Ibu and Tok Mummy pon 1st time rasa buah tu hehehe...sekali sekala mempoyokan diri apa salahnye kannn ;)


2 comments:

sya said...

nak sikit...
mak ngah pun tak pernah rasa.
ingat nak bagi danish try. keknya mahal sangat. kensel... :P

NEL said...

erkkk...sedap ke evrogadro tuh kak weeda?? cam bukan buah utk di makan je..cam utk buat cuci muka je.. :D

My Latest Post:
We Should Help This Lonely Egg

(^^)\m/
nelnzry.blogspot.com